Τρέχουσα τιμή πετρελαίου θέρμανσης
17/06/2024

Κοριοί είναι η κοινή ονομασία διαφόρων αιμοφάγων παράσιτων σε θηλαστικά και σε μερικά πτηνά. Το σώμα τους είναι μικρό και πλατύ και πολλές φορές δεν έχουν μάτια και πτερύγια. Ενώ περιορισμένες είναι και οι μεταμορφώσεις τους.

Από τα είδη αυτά ο κοριός των κρεβατιών τρέφεται με ανθρώπινο αίμα. Έχει έλυτρα, πολύ μικρά, χρώμα καστανό και αναδίδει πολύ δυσάρεστη μυρωδιά. Το τσίμπημά του δεν είναι πολύ οδυνηρό γιατί το σάλιο του, καθώς μπαίνει στο δέρμα του θύματος, κάνει το αίμα να μην πήζει και ναρκώνει μια περιοχή γύρω από το τραύμα. Με το σάλιο, όμως, μπορεί να μεταδώσει τύφο ή πανώλη.

Ένα άλλο είδος κοριού, ο οποίος ζει στην Ασία και στην Αφρική, μπορεί να μεταδώσει ένα πρωτόζωο που προκαλεί την τροπική σπληνομεγαλία. Άλλος φτερωτός κοριός της Βραζιλίας είναι φορέας ενός άλλου πρωτόζωου που μεταδίδει την υπερτροφία του θυρεοειδούς στα βρέφη.

Με την ονομασία «κοριός των δασών» ή «κοριός των κήπων» εννοούμε όλα τα ετερόπτερα που ανήκουν σε διάφορες οικογένειες που τρέφονται με χυμούς των φυτών. Συνηθέστερα είναι οι κοριοί των καρυδιών, των μούρων, των δημητριακών και του καπνού.

Ο κοριός πολλές φορές δημιουργεί ολόκληρες αποικίες μέσα στο κρεβάτι και για αυτό είναι απαραίτητη η απεντόμωση κοριών στα στρωματά. Η καταπολέμηση των κοριών στο σπίτι περιλαμβάνει απεντόμωση όσο των επίπλων τόσο και των λευκών ειδών. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο τα υγρά εκείνα που έχουν σχεδιαστεί για να εξοντώνουν τους κοριούς μέσα στο σπίτι. Τα υγρά αυτά είναι απολύτως ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία, κάτι που δεν μπορούμε να πούμε για την υγεία των κοριών. Το έμπειρο προσωπικό μας είναι σε θέση να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση αυτών των ανεπιθύμητων εντόμων.

Στην σημερινή εποχή οι κοριοί μπορούν άνετα να μεταφερθούν από ένα σημείο σε άλλο, χρησιμοποιώντας τα αυτοκίνητα μας. Αυξημένος είναι ο κίνδυνος για τους αυτοκινητιστές οι οποίοι ασχολούνται με την αυτοκίνηση επαγγελματικά. Για παράδειγμα, ένας οδηγός ταξί πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να πραγματοποιεί έλεγχο και καθαρισμό στο σαλόνι του αυτοκινήτου. Και σε αυτή την περίπτωση ο ειδικός μας είναι σε θέση να διενεργήσει τον απαραίτητο ελέγχο και καθαρισμό. Όσο πιο σύντομα εντοπίζονται τα παράσιτα όπως είναι οι κοριοί, τόσο πιο εύκολη θα είναι η καταπολέμηση τους. Ο έλεγχος από τον οδηγό μπορεί να γίνει με τον εξής τρόπο. Στα κρυφά σημεία του σαλονιού αυτοκινήτου και στα διπλώματα που κάνουν τα καλύμματα καθισμάτων ενδέχεται να έχουν κρυφτεί αυτά τα ζωύφια.

Η καταπολέμηση των στο παιδικό δωμάτιο είναι μια σημαντική διαδικασία η οποία απαιτεί ενδελεχή προσέγγιση. Κάποια από τα σημαντικά σημεία στα οποία πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή είναι τα συρτάρια, οι βιβλιοθήκες, οι γωνίες των επίπλων και γενικά όλα τα δυσπρόσιτα σημεία για τον άνθρωπο τα οποία είναι η καλύτερη κρυψώνα για τους κοριούς.

Οι κοριοί αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην σημερινή εποχή ανάμεσα στα αιμοφάγα παράσιτα, μεταφέροντας αρρώστιες και λοιμώξεις. Ο πολλαπλασιασμός αυτών των ανεπιθύμητων πλασμάτων είναι αρκετά γρήγορος και για αυτό είναι σημαντική η άμεση εξόντωσή τους. Η εταιρεία μας εξυπηρετεί ολόκληρη την Αττική και διαθέτει υλικά κατασκευασμένα με σύγχρονους τρόπους που εξασφαλίζουν την εξαλείψει κοριών και την παρατεταμένη προστατευτική δράση.

Για αποτελεσματική απεντόμωση καλέστε στο 210 57 17 175 την HOUSECARE
Υπηρεσία χορήγησης επιδομάτων κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης
Υπηρεσία χορήγησης επιδομάτων κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης