Τρέχουσα τιμή πετρελαίου θέρμανσης
17/06/2024

Μικρό δίπτερο οικιακή μύγα μήκους 0,006-0,008 μ είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο εκτός από την Γροιλανδία. Η κατασκευή του σώματός της της επιτρέπει να απορροφά όχι όμως και να κεντά έτσι η τροφή της πρέπει να είναι υγρή.

Για αυτό προσπαθεί να υγροποιήσει την τροφή της με το σάλιο της. Στο θώρακά της έχει 2 φτερούγες και 6 πόδια εφοδιασμένα με νύχια για να στηρίζεται σε ανώμαλες επιφάνειες και με θηλές βεντούζες για να στηρίζεται στις λείες επιφάνειες. Είναι λαίμαργη και ιδιαίτερα της αρέσει η γλυκιά τροφή .

Πολλαπλασιάζεται γρήγορα με αυγά και η προνύμφη της χρειάζεται 25-30 μέρες για να γίνει τέλειο έντομο. Είναι έντομο ενοχλητικό για τον άνθρωπο αλλά και βλαβερό γιατί μεταφέρει μικρόβια.

Ένα άλλο είδος είναι η κρεατόμυγα (εμετική) είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη και όταν πετά κάνει χαρακτηριστικό θόρυβο. Γεννά τα αυγά της πάνω στο κρέας ή στο τυρί. Αν μετά αυτά τα τρόφιμα χρησιμοποιηθούν προκαλούν κοιλιακές διαταραχές και εμετούς.

Επίσης υπάρχει η μύγα τσε τσε είναι μεγαλύτερη από την οικιακή τρέφεται αποκλειστικά με αίμα από τα ζώα και τους ανθρώπους και αφήνει ένα ειδικό μικρόβιο που προκαλεί την ασθένεια του ύπνου.

Γιατί πρέπει να πραγματοποιείται η απεντόμωση μυγών. Πολλά είδη μύγας είναι στενά συνδεδεμένα με την ανθρώπινη παρουσία. Υπάρχουν μικρές και μεγάλες μύγες δωματίου. Στα σπίτια, αποθήκες κρασιού και καταστήματα φρούτων υπάρχουν μικρές μύγες περίπου 3 χιλιοστών. Στα μέρη πώλησης προϊόντων κρέατος συχνά βρίσκονται μεγάλου μεγέθους σκούρες μύγες. Όλοι αυτοί οι τύποι μυγών μεταφέρουν βακτήρια που προκαλούν ασθένειες και αφήνουν τα αυγά τους σε σκεύη, έπιπλα και τρόφιμα. Για αυτό η καταπολέμηση μυγών είναι απλώς αναγκαία. Ιδιαίτερα επικίνδυνες είναι οι μύγες που ρουφούν το αίμα ανθρώπων και ζώων, κάτι που μπορεί να προκαλέσει διάφορες ασθένειες.

Για αποτελεσματική απεντόμωση καλέστε στο 210 57 17 175 την HOUSECARE
Υπηρεσία χορήγησης επιδομάτων κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης
Υπηρεσία χορήγησης επιδομάτων κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης