Τρέχουσα τιμή πετρελαίου θέρμανσης
17/06/2024

Έντομο της τάξης των σιφωνόπτερων ή αφανίπτερων. Ο ψύλλος που παρασιτεί στον άνθρωπο είναι γνωστός ως «ψύλλος ο ερεθιστικός» και ανήκει στην οικογένεια των πουλικιδών ή ψυλλιδών. Το μήκος του είναι 3-4 mm και του αρσενικού μόλις 2. Παρασιτεί και στο σκύλο, καθώς και στο χοίρο. Οι ψύλλοι των κατοικίδιων ζώων και του σκαντζόχοιρου ανήκουν στο γένος των κτενοκέφαλων. Υπάρχει και ένα είδος ψύλλου γνωστό ως ψύλλος του επίμυος (είδος τρωκτικού). Ο ψύλλος είναι επικίνδυνος για τον άνθρωπο, γιατί είναι φορέας μεταδοτικών ασθενειών. Ο κοινός ψύλλος τρέφεται με αίμα. Εκτός από τους ψύλλους των ζώων,  υπάρχουν και ψύλλοι που ζουν αποκλειστικά στα φυτά, γνωστοί ως «ψύλλοι των λαχανικών».

Η εμφάνιση των ψύλλων στα διαμερίσματα είναι ένα συχνό φαινόμενο. Να εμφανιστούν οι απρόσκλητοι επισκέπτες μπορούν κατά λάθος, από αδέσποτες γάτες, σκυλιά και άλλα αδέσποτα ζώα με τα οποία ήρθε σε επαφή το αγαπημένο σας κατοικίδιο. Ως εκ τούτου, η καταπολέμηση των ψύλλων στο σπίτι έχει γίνει ένα μεγάλο πρόβλημα για πολλούς ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. Τα ανεπιθύμητα αυτά έντομα που ρουφούν το αίμα δημιουργούν αρκετά προβλήματα στον άνθρωπο και τα ζώα, ενώ παράλληλα είναι διανομείς των πιο επικίνδυνων ασθενειών. Επομένως, εάν αντιληφθείτε την παρουσία των ψύλλων πρέπει να λάβετε επειγόντως μέτρα για την εξόντωση τους, και μάλιστα οι ενέργειες για να πετύχετε αυτό πρέπει να διεξάγονται περιεκτικά και με τάξη.

Η εξόντωση των ψύλλων στο σπίτι περιλαμβάνει επεξεργασία ταυτόχρονα όλων των επίπλων στα δωμάτια, καθώς και χαλιών και σημείων του σπιτιού όπου το κατοικίδιο ζώο σας περνάει τον περισσότερο χρόνο. Τα έντομα αυτά είναι εξαιρετικά ανθεκτικά, οπότε για να απαλλαγούμε από αυτά θα πρέπει να γίνουν σωστές και αποτελεσματικές κινήσεις.

Αυτά τα έντομα να προκαλούν ανατριχιαστική δυσφορία τόσο σε ζώα όσο και στον άνθρωπο, ενώ παράλληλα αποτελούν την πηγή πολλών αλλεργικών αντιδράσεις που εμφανίζονται μετά από τσιμπήματα τους. Επιπλέον, οι ψύλλοι είναι φορείς επικίνδυνων ασθενειών που μεταδίδονται με το αίμα, όπως: Ηπατίτιδα C και B, Πανούκλα, Ιογενής εγκεφαλίτιδα και πολλά άλλα.

Ένα μεγάλο μέρος των ψύλλων εγκαθίσταται και κατοικεί στα χαλιά, ταπετσαρίες επίπλων, σοβατεπιά. Η απεντόμωση ψύλλων στο εσωτερικό του σπιτιού είναι μια δύσκολη υπόθεση, έτσι για αποτελεσματική εξόντωση των ψύλλων προτείνεται να επικοινωνήσετε με τους επαγγελματίες που έχουν την εκτενή εμπειρία στον τομέα αυτό και χρησιμοποιούν τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους.

Για αποτελεσματική απεντόμωση καλέστε στο 210 57 17 175 την HOUSECARE
Υπηρεσία χορήγησης επιδομάτων κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης
Υπηρεσία χορήγησης επιδομάτων κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης