Τρέχουσα τιμή πετρελαίου θέρμανσης
17/06/2024

Τρωκτικό ζώο της υποοικογένειας των μουρινών της οικογένειας των μυιδών (ή μουριδών). Το πιο γνωστό είναι το κοινό ποντίκι, το οποίο επιστημονικά λέγεται «μικρόμυς ο κοινός» ή «οικοδίαιτος». Το σώμα του ποντικιού έχει μήκος 7-9 εκατοστά και άλλα τόσα είναι η ουρά του. Το τρίχωμά του είναι συνήθως γκρίζο με αποχρώσεις ανάλογες προς το περιβάλλον στο οποίο ζει. Το κεφάλι του καταλήγει σε οξύ ρύγχος. Τα μάτια του, όπως και τα αυτιά του, είναι σχετικά μεγάλα. Το θηλυκό γεννάει πολλές φορές το χρόνο από 3-8 μικρά κάθε φορά.

Ζει ιδιαίτερα στα μέρη που ζει και ο άνθρωπος και σε όλες τις περιοχές της γης. Είναι ζώο παμφάγο. Κατασκευάζει τη φωλιά του σε τρύπες, σε σχισμές και μέσα στα ντουλάπια. Ο ποντικός είναι βλαβερό ζώο και μπορεί να μεταδώσει διάφορες αρρώστιες (χολέρα, λεπτοσπείρωση, πανούκλα, κ.τ.λ.). Οι γάτες, οι νυφίτσες, όπως και τα νυχτόβια αρπαχτικά πουλιά, είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του. Άλλο είδος ποντικιών είναι ο ποντικός των υπονόμων (μεγαλόμυς ο δεκαταίος ή νορβηγικός) που ζει κατά προτίμηση σε υπόγεια, σε υπονόμους και σε αποχωρητήρια. Τα ποντίκια χωρίζονται σε δυο μεγάλες ομάδες: στους μεγαλόμυς και στους μικρόμυς.

Τα μεγαλύτερα ξαδέρφια των ποντικών είναι οι αρουραίοι και κατοικούν σε πάμπολλες περιοχές της Γης, όπως Ευρώπη, Ασία και βόρεια Αμερική. Οι θηλυκού γένους συγγενείς των ποντικιών γεννούν περισσότερα μικρά από τα ποντίκια και μάλιστα πιο πολλές φορές το χρόνο. Είναι, όμως, πιο δύσκολο να τα συναντήσετε μέσα στο σπίτι σας. Συνήθως μπορεί να έχουν εγκατασταθεί μέσα σε ένα στάβλο ή αποθήκη όπου έχουν πρόσβαση σε τροφή και νερό.

Η προστασία της οικίας και η πρόληψη κατά των ποντικιών έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Η αποτελεσματική μυοκτονία ή εξόντωση ποντικιών ξεκινά με την προετοιμασία του σπιτιού ο σκοπός της οποίας είναι η δημιουργία δυσμενών συνθηκών για τα ποντίκια.

Επιθεωρήστε κάθε δωμάτιο, δίνοντας μεγάλη προσοχή στη κουζίνα. Αφαιρέστε τυχόν πηγές τροφίμων που ενδέχεται να είναι προσβάσιμες από ποντίκια. Οι πηγές τροφής για τα τρωκτικά είναι οποιαδήποτε ψίχουλα και υπολείμματα φαγητών, ιδιαίτερα η τροφή των κατοικίδιων. Εκτός από τα προϊόντα διατροφής των ανεπιθύμητων τρωκτικών, θα πρέπει να αποκλείσετε και οποιεσδήποτε πηγές προς το νερό και καταφύγιο. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στα δωμάτια, τη σοφίτα (όποιος έχει) και κήπο (πάλι όποιος έχει). Διατηρήστε όλα τα τρόφιμα σε δοχεία κατασκευασμένα από μέταλλο, γυαλί ή πλαστικό. Τα δοχεία αυτά θα πρέπει να σφραγίζονται καλά, είναι απαραίτητη προϋπόθεση και να μην βρίσκονται κάτω στο πάτωμα. Βεβαιωθείτε πως οι κάδοι σκουπιδιών είναι πάντα κλειστοί με καπάκι.

Για αποτελεσματική απεντόμωση καλέστε στο 210 57 17 175 την HOUSECARE
Υπηρεσία χορήγησης επιδομάτων κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης
Υπηρεσία χορήγησης επιδομάτων κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης